Χειρουργός Γυναικολόγος Ογκολόγος

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Λαθουράς είναι Χειρουργός Γυναικολόγος Ογκολόγος και ασκεί την Ιατρική στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Εύβοια. Χειρουργεί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και λίγες εβδομάδες – κατά την διάρκεια του έτους – στο Malawi στην Υποσαχάρια Αφρική.

Ο Δρ. Λαθουράς πιστοποιήθηκε ως Χειρουργός Γυναικολόγος Ογκολόγος από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου (Royal College of Obstetrics and Gynecology – RCOG), αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία το επίσημο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Hammersmith Hospital στο Imperial College London από το 2015 έως και το 2019.
Μετά το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα διορίστηκε Διευθυντής Γυναικολόγος Ογκολόγος στο Hammersmith Hospital μέχρι τον Ιανουάριο του 2020.

Είναι Επίτιμος Λέκτορας στο Τμήμα Καρκίνου και Χειρουργικής στο Imperial College London.
Ο Δρ. Λαθουράς ολοκλήρωσε με επιτυχία τη Διδακτορική του Διατριβή στην Εμβρυομητρική Ιατρική τον Οκτώβριο του 2018 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τον Ιούνιο του 2003 και ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στη Μαιευτική και Γυναικολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2012.
Από τον Ιανουάριο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2020 έδρευε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εξειδικεύτηκε στη Γυναικολογική Ογκολογία και στη Προηγμένη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική (ελάχιστα επεμβατική χειρουργική).
Ο Ιατρός έχει εξειδικευθεί και έχει μεγάλη εμπειρία σε υπερ-ριζικές χειρουργικές επεμβάσεις για προχωρημένο και υποτροπιάζοντα καρκίνο των ωοθηκών, καρκίνο περιτοναίου, καρκίνο ενδομητρίου, καρκίνο μήτρας, καρκίνο τραχήλου, καρκίνο αιδοίου και καρκίνο κόλπου.

Έχει, επίσης, εξειδικευθεί στη Διαχείριση και Χειρουργική Αντιμετώπιση της εν τω βάθει Ενδομητρίωσης, στις Επεμβάσεις για Διατήρηση της Γονιμότητας, στις Σύνθετες Καλοήθεις Γυναικολογικές Καταστάσεις καθώς και στην Αντιμετώπιση Επιπλοκών των Χειρουργικών αυτών Επεμβάσεων.

Είναι, μάλιστα, μέλος μίας Παγκόσμιας Ομάδας Έμπειρων Γυναικολόγων Ογκολόγων, που χειρουργεί ασθενείς με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και εκπαιδεύει τοπικούς γιατρούς στο Malawi της Αφρικής στο Πρόγραμμα των Ιατρών Χωρίς Σύνορα Γαλλίας (MSF France) & της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO) κατά του καρκίνου του τραχήλου.
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Λαθουράς έχει διεξαγάγει και συνεχίζει να πραγματοποιεί έρευνες στο Τομέα της Γυναικολογικής Ογκολογίας, της Χειρουργικής και της Γυναικολογίας.